18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ

Çanakkale Zaferi, üzerinde yaşadığı toprakları şüheda kanlarıyla sulayarak kendine 'vatan' kılan aziz milletimizin yazdığı en yüce destanlardan biridir. Dünyanın dört bir yanından hücuma geçen işgal güçleri Çanakkale'de, bundan tam 107 yıl evvel hak ettikleri cevabı en net bir şekilde almışlardır.

Milletimizle yekvücut olmuş kahraman ordumuz, inancın ve vatan sevgisinin, sayıca çok olan toplara, tüfeklere ve her türlü maddi üstünlüğe galip geleceğini Çanakkale'de tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir.

Netice itibariyle sadece Türk tarihinin değil, dünya tarihinin de en önemli olaylarından biri olan Çanakkale Zaferi, bu toprakların ilanihaye Türk yurdu olarak kalacağının da ispatı olmuştur.

Milli Şairimiz Mehmet Akif'in kaleme aldığı, bu zaferin yüceliğine yaraşan o meşhur şiirinde  "Vurulup tertemiz alnından uzanmış yatıyor/ Bir hilal uğruna Ya Rab, ne güneşler batıyor"  dediği gibi, Çanakkale'de şehit olan 250 bin güneşimiz, ay yıldızlı şanlı bayrağımızın bu topraklarda ilelebet dalgalanacağını da en gür şekilde ilan etmişlerdir.

21.03.2022 220

21-03-202221-03-202221-03-2022